30. 8. 2013

Sarli Haute Couture FW 2013/14

Další krásnou přehlídkou na módním týdnu v Římě, které jsem se zúčastnila, byla módní přehlídka Sarli Haute Couture podzim/zima 2013/14.
Tématem této kolekce byla "Temporary Architecture", tedy "Prozatimní architektura". Tato kolekce je inspirována například záhyby a elipsami budovy Opery v Sydney, trubkovými tvary fasády nejvyšší budovy v Abu Dhabi - Investment Authority Tower nebo také Pekingským národním stadionem, známým také jako "Ptačí hnízdo".


Another beautiful fashion show at Fashion week in Rome, which I did, was a fashion show Sarli Haute Couture FW 2013/14.
The theme of this collection was “Temporary Architecture”. This collection was inspired by the folds and ellipses of the Sydney Opera House, the tubular shapes on the facade of the Abu Dhabi Adia or also by the Beijing National Stadium, known also as a “Bird's Nest”.



Návrhářem kolekce Sarli Haute Couture FW 2013/14 je Carlo Alberto Terranova,
který se vyjádřil takto: “ Při tvorbě kolekce jsem myslel na mladou ženu, která cestuje po celém světě, miluje umění, ráda navštěvuje muzea,ale také rockové koncerty, a přitom si potrpí na tradici Haute Couture, a proto se ráda obléká jistým způsobem. Pojem Haute Couture pro mne představuje pojetí detailů – jako je střih, nebo třeba lemování, švy nebo určitý způsob všití rukávů saka do oděvu.”

Fashion designer of this collection is Carlo Alberto Terranova, who says about collection this: “When I was creating the collection I have thought of young woman, who travels all over the world, loves art, loves going to museums and also to rock concerts, but who comes from an haute couture tradition and therefore likes to dress in certains way. For me the concept of haute couture is a concept of details. Trimming, perhaps a hem, a seam, a jacket sleeve sewn onto a garment in a certain manner.”



Na přehlídce jsem předváděla dva modely z této kolekce a můžu říci, že v šatech z módního domu Sarli, jsem se cítila jako opravdová dáma:) Byla jsem opravdu ráda, že jsem mohla být součastí této přehídky!:)


I was presenting two outfits of this collection and I can say that in the dresses from Sarli fashion house, I felt like a real lady. It was a really big pleasure for me to be a part of this fashion show!:)

29. 8. 2013

Insta fun #6

Něco málo z módní přehlídky "Top Secret 2013" - jako vždy vtipný moderátor Leoš Mareš, nejkrásnější modelka na přehlídce Terezka Budková a já s mým kamáradem a výborným vizážistou Sashou Isarem:)

A little bit of the fashion show "Top Secret 2013"- as always humorous moderator Leoš Mareš, the most beautiful model on the show - Tereza Budková, and me and my friend (excellent make-up artist) Sasha Isar :)

Dressed in BLACK&WHITE

Tentokrát jsem měla náladu na něco pohodlného, a tak jsem si na sebe vzala široké kalhoty s potiskem, které jsou zúžené u kotníků (já jich nazývám spíše "tepláky"). Jsou velmi pohodlné, a proto jsou mou oblíbenou volbou při cestování.
Tyto kalhoty můžete využít různě - já vsadila na ležérní styl, a tak jsem k nim zvolila jednoduchou vzdušnou halenku a sandálky. Ale díky jejich zůžení u kotníků, je někdy nosím také k vysokým podpatkům.

A co vy? Máte rády tento střih kalhot? Nebo se Vám tento trend nelíbí?

I was in the mood for something comfortable this time, so I wore a baggy printed trousers, which are tapered at the ankles (I called them rather "tracksuit"). They are very comfortable, and that's why they are my favorite choice for traveling. 
You can utilize these pants in different styles - I bet on the casual style this time, so I combined them with a simple airy blouse and sandals. Owing to their tapered at the ankles, sometimes I wear them also with high heels.

What about you? Do you like this cut of pants? Or you don't like this trend?

24. 8. 2013

Denim touch

Jak můžete vidět, tak jsem neodolala a koupila jsem si další "skorts"... a tentokrát v bílé barvě. 
A myslím, že těmito také končím:) Je pravda, že ty červené se mi taky líbí. Ale nic se nemá přehánět! Dneska jsem je zkombinovala s džínovou košilí, jako doplňky jsem zvolila oranžové lodičky a do oranžova laděný náhrdelník. A vše je, jak jinak, než ze Zary:)

As you can see, I couldn't resist and I bought another "skorts"...this time white one.
I think also there are the last one:) That's true that I like also the red one. 
But nothing shouldn't be exaggerated! 
Today, I combinated them with a denim shirt and as accessories I chose orange pumps and a orange-themed necklace. And all of these, of course, are from Zara store:)

20. 8. 2013

Red Passionate

Dneska se aspoň trošku ochladilo, a tak jsem si na sebe konečně mohla vzít svoji novou koženou bundu. A protože se červená barva hodí k námořnickému stylu, zvolila jsem si k ní modro-bílou halenku, džínové kraťasy a bílé Conversky. Celý outfit jsem ještě okořenila zlatými doplňky, které se k námořnickému stylu také výborně hodí.

Jak se líbí Vám tento look? Těším se na Vaše názory a komentáře:)

At least, it was a little bit colder today, so finally I could put on my new leather jacket. And because the red color is suitable for marine style, I combinate it with blue&white blouse, denim shorts and white Converse shoes. I took the gold accessories, which also fit to marine style excellent, and gives 
the pizzazz to a whole look.

How do you like this look? I look forward to your opinions and comments:)

14. 8. 2013

Welcome to our new section "BEAUTY TIPS"

V této rubrice se s Vámi podělíme o zkušenosti s různými kosmetickými produkty, které jsme vyzkoušely a zamilovaly si je.
Najdete zde naše osvědčené tipy na makeupy, vlasovou a pleťovou kosmetiku a mnoho dalšího:)


In this section ,we will share with you our experiences with a variety of cosmetic products that we tried and we love them.
You will find here our best tips on makeup, hair and skin care products and much more:)

Yours
Andrea & Blanka


13. 8. 2013

On the road

Ahoj,
dneska Vám "postuji" look, který můžete vynosit jak přes den, tak v něm můžete vyrazit na party.
A můj včerejší den je toho důkazem - měla jsem pár schůzek ve městě, a potom jsem jela kamarádce na narozeniny za Prahu. Po cestě jsem Vám nafotila právě tento look...tentokrát jsem zkombinovala zdánlivě nesourodé kousky - k pohodlné ležérní mikině jsem zvolila extravagantní koženou minisukni s třásněmi, která zdůrazňuje ženské křivky.

A co Vy? Také rády kombinujete různé styly a materiály? Nebo raději sázíte na klasiku a zvolily byste k sukni elegantnější vršek či nějaký basic top?


Hi there,
today, I post you the look that you can wear during the day, and also you can go to the party in it.
And my yesterday's day is proof of that - I had a couple of meetings in the city, and then I went to my friend's birthday party outside of Prague. And on the way I've just shot this outfit:)...this time, I mixed seemingly disparate pieces - a casual comfortable sweatshirt with an extravagant leather mini skirt, with fringe, which highlights the feminine curves.

What about you? Do you also like to combine the different styles and materials? Or you rather bet on the classics and you prefer to choose an elegant or basic top to the skirt?

11. 8. 2013

Insta fun #5

Dneska se s Vámi podělím o mé krásné sobotní odpoledne, které mně připravil "pan Božský" :)))
Vyjeli jsme si do města kolem páté hodiny a první cesta směřovala do Manga...Ptáte se proč??? 
Určitě si pamatujete na můj Insta Fun #3, kde jsem postovala tři kožené bundy z nové kolekce Manga, které bych si přála mít do své "sbírky"...a protože jsem poslední tři dny nemluvila o ničem jiném, neměl "pan Božský" jinou možnost, než mě tam vzít a jednu mi koupit. Vybrala jsem si tu červenou:)
Potom jsme šli na večeři do Cafe~Cafe, kde jsem si dala svá oblíbená jídla (Grilované lilky a Zapečený kozí sýr). Poté následoval jak jinak než dezert - zmrzlina v Angelato...Dezert přece nesmí chybět
po dobré večeři!:) 
A vše jsem zakončila výbornou kávou...
A jak jste prožili Vy pátek či sobotu?...těším se na Vaše komentáře:)

Today, I share with you my beautiful Saturday afternoon that "Mr. Big" prepared for me:)))
We went to the downtown at 5 p.m. and the first way leaded up to Mango store....Why???
I'm sure you remember my Insta Fun #3, where I posted three leather jackets from the new collection of Mango that I wish to have in my "collection"...and because I was talking just about it last three days, "Mr. Big" didn't have an another choice than to take me there and buy me one. I chose the red one:)
Then we went for dinner to Cafe~Cafe restaurant, where I chose my favorite meals (grilled eggplant and baked goat cheese). Then followed nothing else than a dessert - ice cream in Angelato...
Dessert  can't miss after a good dinner!:)
And at the end I finished the day with excellent coffee...
And what about you? How was your Friday or Saturday?...I look forward to your comments:)

9. 8. 2013

In the city

Ahoj,
dneska jsem vyrazila do města už ráno, a tak jsem nemohla začít den jinak, než-li snídaní a kávou v mém oblíbeném BAKESHOPU...:) a nezapomněla jsem ani na vás a při té příležitosti jsem nafotila další outfit.
Po delší době jsem dnes měla náladu na klasickou černou, a tak jsem si na sebe vzala černé kalhoty s koženým efektem. A protože "kožené" kalhoty patří mezi odvážnější kousky  a jsou výrazné už samy o sobě, zkombinovala jsem je jen se vzdušnou halenkou, která celkový look zjemní a dodá mu romantického nádechu.

Hi,
I went to the downtown already in the morning today, so I couldn't start the day other way than to have a breakfast with coffee in my favorite BAKESHOP...:) and of course, I didn't forget you and I shot an another outfit with that occasion.
After some time, I was in the mood for a classic black outfit today, so I put on a black pants with a leather effect. And because the "leather" pants among to more daring pieces and they are significant already by themselves, I combinated them just with the airy blouse to soften the overall look and to give it a romantic tinge.

7. 8. 2013

Insta Fun #3

Sbírat jde asi úplně všechno...někdo sbírá známky, jiný mince nebo třeba gramofónové desky. A já si připadám jako sběratelka kožených bund:) Jakmile mi nějaká padne do oka, hned ji musím mít! A tak Vám představuji moje nové horké favoritky do mé "sbírky" z nové kolekce Manga.
A kterému kousku oblečení či doplňku nemůžete odolat vy?:)

You can collect almost everything..someone collects stamps, others collect coins or even disks. And I feel as a collector of leather jackets:) If some of them catch my attention I must have it immediately! So I present you my new hot favorites to my "collection" from new Mango collection.
Do you have also some kind of clothing or accessory that you can't resist?:)






6. 8. 2013

Insta Fun #2

Ahoj všichni!
 Dneska za mnou došla na oběd ke kanceláři Blanička. Oběd jsme si daly v blízké prodejně Freshland, která nabízí rozmanité saláty, polévky, bagety, sendviče a freshe.
Já zvolila kombinaci kuřecího vývaru a salátu, Blanička zkusila quiche a melounové smoothie. Po obedě jsme nafotily nový outfit, na který se můžete brzy těšit!
Doufám, že i váš den byl dnes příjemný!

Dear readers!
 Today Blanicka came for lunch nearby my office. We decided for Freshland, a place where you can find fresh salads, soups, pastries and smoothies.
I had chicken soup and salad and Blanicka went for quiches and watermelon smoothie. After the lunch we took photos of my outfit which will be posted here soon..
Hope your day was very nice as well!

4. 8. 2013

Sunday with Jagger

Ahoj všichni!
Tak jaký jste měli víkend?
Já ho měla báječný! V sobotu jsem byla s přáteli na chatě, kde jsme si to moc užili. A v neděli už jsem jen odpočívala, opalovala se na zahradě a večer jsme s přítelem vyrazili do města na procházku. Při té příležitosti jsem si na sebe vzala nové tričko, které jsem si koupila minulý týden ve slevách v Zaře.
I když v mé skříni nenajdete moc potištěných triček, potrpím si víc na jednodušší módní kousky, Mickovi Jaggerovi jsem prostě neodolala:))) K tomuto už tak výraznému tričku, jsem pak zvolila už jen mé oblíbené sako, džíny a conversky...
Jak se Vám líbí tento nedělní look?...těším se na Vaše komenty:)

Hi everyone!
So how was your weekend?
I had a great weekend! I was with my friends in summer cottage on Saturday, where we had a lot of fun. And on Sunday, I just relaxed, sunning in the garden and in the evening I went with my boyfriend for a walk into the downtown. For this occasion, I wore a new T-shirt what I bought in discounts in Zara last week.
Although you won't find that many printed T-shirts in my closet, cause I prefer more simpler pieces, I just couldn't resist MICK JAGGER:) and because the T-shirt is already very significant I combinated it just with my favorite blazer, jeans and converse...
How do you like this Sunday look?...I'm looking forward for your comments:)

3. 8. 2013

Renato Balestra




Jako dalšího bych vám ráda představila italského módního návrháře Renata Balestru a některé z jeho kolekcí (Haute Couture FW 2011/12 a Haute Couture S/S 2012). Protože jsem měla to štěstí s ním párkrát pracovat, vložím vám i pár fotek ze zákulisí.
Na jeho práci se mně líbí krásné, elegantní šaty vyrobené z pestrých tkanin a barevného hedvábí a šifonu, které jsou vyšívané drahými materiály. V jeho kolekcích také nikdy nechybí vzory květin a klobouky. Uvidíte sami, že nešije pouze obyčejné šaty, ale takové, které dají skutečné ženě další kůži.

Těším se na vaše komentáře:)

I'd like to present you an Italian fashion designer Renato Balestra and some of his collections (Haute Couture FW 2011/12 and Haute Couture S/S 2012). I was lucky working with him for a few times and therefore I'll post you also some of the photos from backstage.
I enjoy his work for the beautiful, elegant clothes made of bright fabrics and colored silk and chiffons, embroidered with precious materials. When you see his collections you will always find the patterns of flowers and hats. And you can see that he doesn't make just ordinary dresses, he makes another skin of a real woman.

I'm looking forward for your comments:)